Tots sabem que la terra tarda 365 dies, que aixó és un any, i en un dia o 24 hores fa una volta a si mateixa, aixó s'ha descobert amb la ciència, però no sempre s'ha cregut el sistema o forma que té l'univers o la nostra galaxia, ja que diferents cultures i religions de tot el món s'han inventat les seves formes de l'univers, un cas seria la cultura hindu on la terra estava subjectada per 4 elefants sobre una tortuga enorme que nedava per un mar de llet enrollada per una serp descomunal.
Ara us mostrarem diferents tipus o models que s'han fet durant tota la història de com era l'univers i sobretot la nostra galaxia.
Concepció aristotèlica:
En l'edat antiga el model més famós sobre l'univers va ser el d'Aristótil (era un filòsof grec del segle IVaC) que va ser important en el seu temps perquè era una perosna molt sabia. El seu model es divideix en 2 parts:
La regió terrestre és la terra que és el centre de l'univers, mentre que la regió celeste es componia d'esferes concèntriques transparents que envoltàven la regió terrestre. Cada esfera té un cos celeste i els seus costats tenen les estrelles en posició fixa. Aquests astres estan constituits per un cinquè element anomenat éter, els moviments d'aquest model són perfectes, és a dir, circulars i rodons.
Sistema geocèntric ptolemaic:
Aquest, és bastant semblant al d'Aristòteles, va ser creat per Claudi ptolomeu (segle II), va ser l' astrònom més famós de la antiguitat. En aquest model el sol gira al voltant de la terra de manera circular durant un dia,, cada dia fa la volta, també esmenta els moviments dels planetes mitjançant la composició dels moviments circulars.
Gràcies a Ptolomeu es van crear les primeres taules astronòmiques perquè en un futur es sapigués a quina distància estan les estrelles o quan passarà un eclipsi de sol o de lluna.
Sistema Heliocèntric
En aquet cas el sol és el centre de l'univers. El sistema va ser proposat per Aristarc de Samos però abans el va plantejar Aristòtil o també per Nicolau Copèrnic al segle XVI. Per basarse amb el seu model primer va observar que la brillantor de Venus i la de Mercuri eren diferents, aixó li va provocar el dubte de per què un tenia més llum que l'altre, per aixó va concluir que la distància entre la terra i el sol i altres cossos no era fixa, és a dir que era diferent.
Ell va plantejar que el sol no es movia i era immòbil en el centre de l'univers i la terra i els planetes giraven al voltant d'ell, en conclusió els cossos lluminosos com el sol o les estrelles eren fixes i sempre estaven en el seu lloc.
La fi del Geocentrisme Galileu:
Al segle XVII les comunitats científiques es van dividir amb 2, segons si eren geocentristes o heliocentristes, cada perosna pensava com ell o ella creia.Galileu (1564-1642) va aportar els arguments, proves, més ven dit, tot lo suficient perquè el sistema definitiu de model de l'univers fos helicèntric, ell va crear unes ulleres on va veure els cràters llunars i les taques solars, cosa que va demostrar que els cossos de l'univers eren immutables, va agafar una part de la teoria d' Aristotil perquè les estrelles estaven unes més llunyanes que altres.
Deprés l'any 1610 va descobrir els satèl·lits de Jupiter entre altres coses que van caure en l'oblit per culpa de l'Església que el va fer dimitir per difamador, heretge, ateu i tote mena de coses on podria haver acabat a la foguera.
Al final Newton (1643-1727) va continuar els treballs de Galileu i els va concloure.